Moordenaars van Arnhemse Max (62) krijgen levenslang

ALMELO - Voor vier moorden in een growshop in Enschede zijn drie mannen vrijdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. De rechtbank in Almelo spreekt van 'een koelbloedige executie'. Bij het misdrijf bijna twee jaar terug kwam onder meer de Arnhemmer Max (62) om het leven.

Het OM had tijdens de strafzaak in september ook driemaal levenslang geëist tegen de Serviërs uit Nijverdal en Hengelo, in lijn met de wens van de nabestaanden. Het gaat om vader Camil A. (59) en zijn zonen Dejan A. (34) en Denis A. (32).

Zie ook: Nabestaanden vermoorde Max (62) spreken zich uit: 'Leven is overleven geworden'

De vier slachtoffers, onder wie de eigenaar van de winkel voor benodigdheden voor wietteelt, werden op 13 november 2018 van dichtbij doodgeschoten met steeds twee verschillende kalibers kogels. De vier slachtoffers zijn doodgeschoten door minimaal twee schutters, oordeelt de rechtbank. Volgens de rechtbank gebeurde dit op een 'kille en koelbloedige' manier.

De 62-jarige Max, die in Huissen een bedrijf in kunstmest runde, en een 27-jarige restauranthouder uit Hengelo zouden toevallige slachtoffers zijn. Het duo was getuige en mocht het klaarblijkelijk niet navertellen.

Moord in vereniging

De drie hoofdverdachten werkten volgens de rechtbank nauw samen tijdens de moorden in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat en zijn volledig verantwoordelijk voor elkaars daden. Ze werden daarom veroordeeld voor moord in vereniging.

Tijdens het strafproces in de rechtbank in Almelo beriepen de hoofdverdachten zich op hun zwijgrecht. Hun advocaten laten tegenover RTV Oost weten in hoger beroep te gaan. Mogelijk leggen ze dan alsnog een verklaring af over wat er in de growshop is gebeurd.

Zie ook: Vermeende moordenaars Arnhemse Max (62) zwijgen in rechtszaak

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: