Miljoenendeal getekend: centrum van Wijchen gaat op de schop

WIJCHEN - Het centrum van Wijchen krijgt een facelift. Om dat waar te maken, ondertekende de wethouder vrijdag samen met de gebiedsontwikkelaar een overeenkomst. De miljoeneninvestering moet de gemeente een stuk interessanter maken om in wonen, te recreëren en te winkelen

Het grootschalige centrumproject ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ staat al een tijdje op de planning. Doel is om Wijchen de komende dertig jaar te voorzien van een hoognodige opknapbeurt. "Voor het centrum is dit veruit het meest uitdagende project", stelt wethouder Geert Gerrits. Samen met bouwbedrijf Ter Steege tekende de hij vrijdag een belangrijke deal, zodat de schop nu eindelijk de grond in kan.

“Het is een mooie en essentiële mijlpaal op weg naar een metamorfose van het gebied tussen ons kasteel en het Wijchens meer”, meent Gerrits. “Straks is dit een levendige en fijne plek om te wonen en te werken. En natuurlijk een aantrekkelijke plek voor alle bezoekers van ons mooie centrum.” Vanaf volgend jaar starten de eerste werkzaamheden, die vervolgens een paar jaar duren. Het hele project kost de gemeente 2,8 miljoen euro.

Sloop gemeentekantoor

Tijdens de eerste fase van de gebiedsontwikkeling zet de gemeente een aantal ‘smaakmakers’ neer. Zo komt er onder meer een grand café, een hotel en er wordt een nieuw evenementenplein aangelegd. Ook verschijnt er een grote trap bij het plaatselijke kasteel, waarmee wandelaars af kunnen dalen naar de voormalige zijarm van de Maas. Voordat Wijchen de nieuwe voorzieningen installeert, wordt eerst het oude gemeentekantoor gesloopt: een doorn in het oog die veel inwoners graag zien verdwijnen.

Zie ook: Miljoenen om centrum Wijchen gezelliger en groener te maken

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: