Nieuws

Groot, groter, grootst: megatestlocatie verrijst in Nijmegen

Impressie van de te bouwen testlocatie.
Impressie van de te bouwen testlocatie. © GGD Gelderland-Zuid
De behoefte of nood in Nederland om getest te worden op het coronavirus blijft groot. Om die reden slaan GGD Gelderland-Zuid en GGD Gelderland-Midden de handen ineen voor een forse testlocatie naast de Pathé-bioscoop in Nijmegen, op de plek van het P+R-transferium Nijmegen-Noord.
De GGD's laten weten dat het gaat om een locatie naar Amsterdams model. De XL-locatie opent in december en moet op termijn vierduizend tests per dag aankunnen. Wie getest wil worden, kan de auto of fiets parkeren en lopend door de teststraten gaan.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Groot, groter, grootst: megatestlocatie verrijst in Nijmegen
Directeuren Moniek Pieters (Gelderland-Zuid) en Henk Bril (Gelderland-Midden) zeggen dat er de komende periode flink wordt opgeschaald.
Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is blij met de komst van de XL-vestiging. "We hebben nog een lange weg te gaan in de bestrijding van het coronavirus en het testen is daarbij een cruciaal onderdeel. Ik ben erg blij dat de faciliteiten hiervoor nu aanzienlijk uitgebreid worden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!