Nieuws

Nog vier verdachten vast om gewelddadige dood Jan uit Arnhem

Bloemen op de plek waar de 73-jarige Jan werd doodgeslagen.
Bloemen op de plek waar de 73-jarige Jan werd doodgeslagen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Na de tragische dood van de 73-jarige Jan uit Arnhem vorige week zitten nog vier verdachten vast. Eén van hen is een 18-jarige jongen uit Rozendaal. De anderen zijn minderjarig.
Onder hen is ook het broertje van de 18-jarige verdachte. In totaal zijn er zeven verdachten. Het drietal dat niet vastzit, mag het onderzoek nu in vrijheid afwachten. 

Acht jongeren opgepakt

Nadat de gepensioneerde leraar Jan in de Spijkerstraat door geweld om het leven kwam, deze woensdagavond een week geleden, werden in totaal acht jongeren opgepakt.
Zij komen uit Arnhem, Westervoort en Rozendaal. Eén van hen is een minderjarige jongen uit Westervoort. Hij is geen verdachte meer. 

Verkeersproblemen bij bloemen

Op de plek waar de man werd mishandeld is een bloemenzee ontstaan. En die groeit met de dag, zegt wijkagent Frank Daeseleer. "Iemand uit de buurt houdt het keurig bij", zegt hij. Daeseleer weet niet tot wanneer de bloemen kunnen blijven liggen.
De politie moest de voorbije dagen soms optreden tegen weggebruikers die elkaar bij het spontane monument tegenkwamen. De wijkagent: "De Kastanjelaan ligt eruit door werkzaamheden en daardoor wilden sommigen rijden tegen het verkeer in. Zulke confrontaties wil je niet, want daarbij wordt al gauw geschreeuwd en dat veroorzaakt onrust in de buurt."
Omleidingsborden in de naburige Steenstraat zorgen er nu voor dat automobilisten de herdenkingsplek mijden. 

Stille tocht

Of een stille tocht voor het slachtoffer doorgaat, wordt niet eerder dan donderdag duidelijk, weet de wijkagent. "Het kan ook zo zijn dat er geen tocht komt, dan is het idee om bewoners een kaars voor hun huis aan te laten steken."

Zie ook: