Nieuws

Twee avonden op rij berovingen in hetzelfde Arnhemse park, daders voortvluchtig

Agenten bij Park Presikhaaf.
Agenten bij Park Presikhaaf. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie was zaterdagavond met veel mensen op de been bij Park Presikhaaf in Arnhem. Daar vond eerder op de avond een 'ernstig delict' plaats. Zondagmorgen vertelt een politiewoordvoerder dat het om 'beroving met geweld' ging. Daarbij zou er zijn gedreigd met een mes. Vrijdagavond vond in datzelfde park ook al een beroving plaats.
De slachtoffers zijn twee studenten, een 21-jarige vrouw en een man van 24 jaar. Beide uit Arnhem. Ze werden belaagd door twee jonge mannen, die er met hun bezittingen vandoor gingen. Er raakte niemand gewond.
Er kwamen tientallen agenten op de melding van zaterdag af, zegt een fotocorrespondent. Ook vloog er een tijdje een politiehelikopter boven het park.

'Avond ervoor ook al'

"We konden niet goed inschatten wat er op dat moment aan de gang was en of het geweld nog plaatsvond. Bovendien was er de avond ervoor ook al een beroving", verklaart de politiewoordvoerder de grote inzet.
Bij de beroving van vrijdag ging het om een 21-jarige Arnhemmer die al zijn spullen af moest geven. De politie trof hem aan op de Velperweg. Drie daders zouden op de vlucht zijn geslagen.

Voortvluchtig

De politie liet in een Burgernetmelding weten voor het incident van de zaterdag op zoek te zijn naar een 'man van Afrikaanse afkomst'. Hij is ongeveer 25 jaar, 1.80 meter lang en draagt een kakikleurige jas, hoed en wit mondkapje.
Wie de man ziet, krijgt het advies 112 te bellen. De zoekactie heeft vooralsnog niets opgeleverd: de verdachte was zaterdagavond nog niet aangetroffen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!