Politie zet drone in tegen jeugd die buurt in Doetinchem terroriseert

DOETINCHEM - De politie in Doetinchem maakt gebruik van een drone om de overlast van jongeren aan te pakken. Die zouden al maandenlang de buurt rond de school aan de Houtsmastraat tot last zijn.

De politie krijgt onder meer meldingen over groepen jongeren die buurtbewoners pesten, rotzooi maken en baldadig gedrag vertonen. Zo wordt de laatste tijd veel zwaar vuurwerk afgestoken.

Als agenten op de meldingen afgaan, vliegen de jongeren vaak alle kanten op. Daarom is het volgens de politie lastig om erachter te komen wie ze zijn.

Nog geen resultaat

Met een drone hoopt de politie in beeld te brengen wie de overlastgevers zijn. Vrijdag werd het onbemande vliegtuig voor het eerst ingezet, maar dat leverde nog niets op.

De komende tijd worden vaker controles uitgevoerd, samen met de gemeente. "De overlastgevende jongeren hebben ook onze aandacht", laat de gemeente zaterdag weten. "Iedereen moet rustig en veilig kunnen wonen in Doetinchem."

Zie ook: Man mishandeld door groep jongens in Doetinchem

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: