Nieuws

Arnhems PVV-raadslid Rob Sanders plotseling overleden

Rob Sanders.
Rob Sanders. © Rens Plascheck
ARNHEM - Het Arnhemse PVV-raadslid Rob Sanders is plots overleden. Dat meldt zijn fractievoorzitter Coen Verheij. "Ik ben me rot geschrokken toen ik het vanmorgen hoorde", vertelt Verheij aan Omroep Gelderland. "Rob kwakkelde wel een beetje met zijn gezondheid, maar niet dusdanig dat we dit hadden kunnen vermoeden."
Afgelopen woensdag was Sanders, die 46 jaar is geworden, nog gewoon aanwezig bij de Arnhemse raadsvergadering. "Verschillende mensen hebben hem daar nog gesproken", weet Verheij.

'Zeer geschrokken en ontdaan'

De griffier van de gemeenteraad informeerde Verheij over het overlijden van zijn fractiegenoot. Sanders zou in zijn woning zijn aangetroffen door zijn zus. Toen Verheij haar zaterdag sprak was zij 'zeer geschrokken en ontdaan'.
"Rob was zeer loyaal en gedreven. De stille kracht van onze fractie", besluit Verheij. Volgens de fractievoorzitter is vastgesteld dat het om een natuurlijke doodsoorzaak gaat.
Politici reageren op Twitter geschokt op het plotselinge overlijden van Sanders, waaronder PVV-leider Geert Wilders en de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch: