Ouderen tafeltennissen gewoon door: 'Balletje wordt regelmatig schoongemaakt'

RHEDEN - Waar veel sportverenigingen helemaal op slot moeten, brandt bij tafeltennisvereniging Slagvaardig in Rheden nog volop licht op trainingsavonden. Bijzonder is dat het vooral ouderen zijn die hier een balletje slaan.

Zo lang het kan gaan we door, vertelt Wim Holtrigter (75 jaar). Hij is bijna 40 jaar lid van de vereniging.  

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 

Maatregelen tafeltennis 

Premier Rutte gaf eerder deze maand tijdens een persconferentie aan dat individueel sporten mag, maar dat wedstrijden voor volwassenen geen doorgang kunnen vinden. Dit betekent dat de tafeltenniscompetitie, net als in het voorjaar, weer is stilgelegd.  

Bij TTV Slagvaardig in Rheden mag getraind worden in het eigen clubgebouw. Wil ten Bras (88) is blij dat hij weer mag spelen. De oprichter van Slagvaardig en Nederlands kampioen in diverse leeftijdscategorieën heeft in die 70 jaar dat hij tafeltennist nog nooit zoiets meegemaakt. “Het balletje en de tafel worden regelmatig schoongemaakt. Afstand is er altijd al, er wordt alleen niet meer gedubbeld.” 

Ouderen bij TTV Slagvaardig 

In Rheden zijn veel senioren actief bij de tafeltennisvereniging. Niet zo zeer voor een kletspraatje, meer voor de sport. Dit seizoen kenmerkt zich door veranderingen: waar al jarenlang op dezelfde manier getraind wordt en met de regelmaat van de klok wedstrijden gespeeld, is dit seizoen er eentje van anticiperen op de coronamaatregelen.

“Doordat we een zuinig clubje zijn, kunnen we een eigen clubgebouw financieel nog dragen. Uiteraard gesteund door subsidie van de gemeente”, aldus clublid Wim Holtrigter.  

Toernooi in Spanje 

Al decennialang bezoeken de ouderen een internationaal toernooi in Spanje. Ook dat kon dit jaar niet doorgaan. Wil ten Bras is al 30 keer op rij met de bus jaarlijks naar Lloret de Mar geweest. Hij hoopte op zijn 88ste voor de 31e keer te gaan.  

In het programma Van Gelders Grijs verrast presentator Jochem van Gelder Wil ten Bras in het clubgebouw. Spanje is naar Rheden ‘gehaald’; ze spelen een potje in Spaanse sferen. Of Jochem het wint van deze tafeltenniskampioen van 88 jaar? 

Bekijk hieronder de hele uitzending van Van Gelders Grijs

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Van Gelders Grijs Nieuws
Deel dit artikel: