Niek (9) had een zeldzame vorm van botkanker, nu deelt hij cupcakes uit

DOETINCHEM - De 9-jarige Niek Koster leed vorig jaar aan een zeldzame vorm van botkanker. Zo zeldzaam dat er eigenlijk nauwelijks onderzoek naar gedaan wordt. Om daar verandering in te brengen deelde hij zaterdag geheel in Halloween-stijl zelfgebakken cupcakes uit.

Met de cupcakes wil hij geld ophalen voor de Stichting Eva. Niek leed, net als Eva naar wie de stichting vernoemd is, aan het Ewingsarcoom. Dat is een zeldzame, kwaadaardige vorm van botkanker.

"De tumor zat hier in mijn knie", wijst het jochie aan. "Ik heb een operatie gehad, waardoor mijn been open is gesneden voor een prothese. Ik moest opnieuw leren lopen."

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

De ouders van Eva richtten de stichting op ('Ewingsarcoom Verdient Aandacht') en Niek wilde daar maar wat graag geld voor inzamelen. "Hij kwam daar een paar weken geleden mee. Hij houdt van bakken dus bedachten we om cupcakes te gaan maken", vertelt zijn moeder Marloes Bulten.

2200 euro

De teller staat inmiddels op 2200 euro en het bedrag loopt nog altijd op. "Hij wilde 2000 euro ophalen. Nou, 500 euro leek mij ook al mooi, maar het is hem maar mooi gelukt."

Zaterdag deelde Niek goodiebags gevuld met in Halloweenstijl versierde cupcakes uit bij zijn huis in Doetinchem. De animo was zo groot dat zijn ouders zelfs verkeersregelaars hadden ingeschakeld.

Foto: Omroep Gelderland

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: