Pluimveebedrijf GPS in grote financiële problemen door corona

NUNSPEET - Pluimveebedrijf GPS Nunspeet heeft bij de rechtbank Gelderland om uitstel van betaling gevraagd. In een brief aan alle medewerkers van heeft de directie vrijdag laten weten dat er sprake is van een ‘forse negatieve financiële situatie’ bij het bedrijf.

Door de tweede coronagolf en de steeds strenger wordende maatregelen in Europa kan GPS niet doorgaan met de huidige bedrijfsvoering. Het afschalen van de productie van drie naar twee ploegen is niet voldoende om het bedrijf uit de problemen te krijgen. 

Zie ook: Pluimveebedrijf GPS zet noodgedwongen 150 uitzendkrachten op straat

Er is volgens de rechtbank inmiddels een bewindvoerder aangesteld. "In eerste instantie wordt een inventarisatie gemaakt van de stand van zaken en wat de mogelijkheden zijn. Van een faillissement is dus nog geen sprake", aldus een woordvoerder.

De medewerkers hebben schriftelijk te horen gekregen dat wordt geprobeerd de bedrijfsactiviteiten zo veel mogelijk voort te zetten. De lonen worden tijdens deze periode gewoon doorbetaald. Deze zogeheten surseance van betaling zou geen middel zijn om werknemers te ontslaan. Het doel is juist om dit te voorkomen.

De directie zegt het 'zeer te betreuren' dat het deze maatregelen moet nemen. Met de bewindvoerder wordt nu gezocht naar een oplossing. "Het doel is om deze moeilijke periode te overbruggen, de ontstane problemen op te lossen en hiermee de toekomst van het bedrijf veilig te stellen", klinkt het.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: