Ontwerper Jeroen maakt kasten van zetmeel en mosselen

SLIJK-EWIJK - Nu we door corona veel tijd thuis doorbrengen, zijn we vaak meer bezig met klussen en knutselen. Ook daarbij kunnen we rekening houden met de natuur en het milieu. Jeroen Bomers uit Slijk-Ewijk is productdesigner en gebruikt zelf onder andere zetmeel en mosselen om zijn meubelen te maken.

Voor elke thuisklusser heeft hij ook een goede tip. Gebruik zoveel mogelijk schroeven, in plaats van lijm. Door materialen aan elkaar te schroeven, in plaats van te lijmen, kun je een product op het moment dat het afgedankt is weer eenvoudig demonteren. Daardoor is het eenvoudiger om onderdelen een tweede leven te geven en kan het afval beter worden gescheiden.

Bij de producten van Bomers staat duurzaamheid voorop. Daarom maakt hij vaak gebruik van tweedehands materialen. Als dat niet voorhanden is, kiest hij voor producten die het milieu zo min mogelijk schaden. Zo bouwt de designer kasten met planken waarin aardappelzetmeel is verwerkt. Van het zetmeel wordt een soort lijm gemaakt. Die wordt gebruikt om planken van lisdodde, gras en zelfs mosselen te maken.

Bekijk de video, tekst gaat daarna verder:

Geluidsschermen van colaflessen

De akoestische geluidsschermen van Bomers zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Van het plastic is een vilt gemaakt dat geluid absorbeert. Kleine houten latjes sturen het geluid in de gewenste richting. De geluidsschermen zijn zo ontworpen dat er geen bevestigingsmaterialen nodig zijn om het scherm in elkaar te zetten. 

Samen met een compagnon ontwerpt Bomers in Slijk-Ewijk onder meer meubels en lampen.

Groene Koppen op TV Gelderland

Woensdagavond is op TV Gelderland weer een nieuwe aflevering van Groene Koppen te zien. Presentator Harm Edens bezoekt Gelderlanders die zich inzetten voor een duurzamere wereld.

Bekijk hier de hele uitzending:

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Groene Koppen Nieuws
Deel dit artikel: