Duitsland deels op slot, tanken en boodschappen doen kan nog

EMMERICH AM RHEIN - Duitsland neemt maatregelen tegen het nog steeds oprukkende coronavirus. Het land is sinds maandag deels op slot. Bars en restaurants blijven zeker tot eind november dicht, evenals onder meer fitnessstudio's, theaters en bioscopen.

Veel mensen uit onze provincie gingen in Duitsland een hapje eten, nadat dat in ons land niet meer kon. Dat zit er nu dus niet meer in. Tanken en boodschappen doen in Duitsland blijft nog wel toegestaan.

De aangescherpte regels zijn vooral bedoeld om sociale contacten drastisch te verminderen. Buiten mogen nog maximaal tien personen uit twee huishoudens bij elkaar zijn. De Duitse bevolking wordt verder opgeroepen geen onnodige reizen te maken en af te zien van bezoekjes aan verwanten. Ook door veel evenementen is definitief een streep gezet.

'Zeer ernstige situatie'

De Duitse bondskanselier Merkel en de leiders van de zestien deelstaten besloten gezamenlijk tot dit nieuwe pakket coronamaatregelen. Merkel sprak over een 'zeer ernstige situatie' en riep op tot een 'nationale inspanning' om de zogenoemde besmettingscurve weer af te vlakken en een noodtoestand in de gezondheidszorg te vermijden.

De Duitse overheid zou toestanden zoals in Nederland koste wat het kost willen voorkomen, meldde Bild eerder. Het blad verwijst daarbij naar geheime adviezen van deskundigen aan de regering. Hoewel Duitsland het in vergelijking met buurlanden beter doet, raken meer mensen besmet dan tijdens de eerste coronagolf eerder dit jaar.

Zie ook: ons liveblog over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
Corona Omroep Berg en Dal Nieuws
Deel dit artikel: