Lochem geeft Doornberg recycling tot juni 2021 de tijd om te verhuizen

ALMEN - Doornberg Recycling uit Almen krijgt van de gemeente tot juni 2021 de tijd om te verhuizen. Althans, dat is een voorstel dat de gemeente Lochem doet aan de rechtbank. Omdat de gemeente en het bedrijf niet uit hun conflict komen, moet de rechter een uitspraak doen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een memo.

Lochem zit al lange tijd in de maag met het recyclingsbedrijf. De gemeente heeft het bedrijf uitgekocht en de deal was dat het bedrijf voor 1 augustus 2020 weg zou zijn van het terrein aan de Scheggertdijk. Het bedrijf zit daar echter nog steeds.

Rechter moet uitspraak doen

Beide partijen zijn al twee keer bij de rechtbank geweest. Beide keer gaf de rechter de opdracht er samen uit te komen. Lochem stelt nu dat dat niet mogelijk is en vraagt de rechter om uitspraak te doen over het jongste voorstel. Wanneer die dat gaat doen, is niet duidelijk.

Hoofdpijndossier

In 2018 heeft de gemeente besloten Doornberg uit te kopen. Lochem heeft het terrein voor ruim 2,7 miljoen euro aangekocht. Buren maken zich al jaren grote zorgen over de veiligheid. Er is angst voor brand en schade aan de natuur. Doornberg verwerkt onder meer autobanden.

Als het bedrijf weg is moeten er op het terrein woningen komen. Maar zover is het dus nog niet. 

 

  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Almen Nieuws
Deel dit artikel: