Humphrey is helemaal gek van boerenkool

WESTERVOORT - De R zit in de maand en dat betekent in vele huishoudens dat de stamper weer in de pan gaat. Boerenkoolstamppot met rookworst en jus, welke Nederlander is er niet mee opgegroeid? Humphrey Ottenhof uit Westervoort is zo gek van de groente, dat hij een heus Boerenkoolboek schreef. Het is volgens hem 'meer dan een kookboek'.

"Ik vind het zo'n mooie plant, die altijd de hele winter doorstaat", aldus de auteur. "Als de winter helemaal voorbij is en je hebt nog wat exemplaren, schieten ze ook nog eens in bloei. Het is dus de eerste bijendrachtplant in het nieuwe seizoen. Ze lijken ook op palmen, de bomen uit mijn geboorteland Indonesië."

Koken met de groente doet hij graag, maar daar houdt het niet bij op. "Ik heb er een artistieke belangstelling voor", aldus Ottenhof. Het Boerenkoolboek staat dan ook vol illustraties die de liefhebber uit Westervoort zelf schilderde. Boerenkool in alle soorten en maten komt voorbij, zelfs in dichtvorm.

Boerenkool is van de wereld

Hij ontkracht stellig het idee dat boerenkool een Hollands gerecht is: "Boerenkool wordt over de hele wereld gegeten", stelt Ottenhof. "De Indische mensen die hier zijn komen wonen gebruiken boerenkool in plaats van Aziatische groenten die ze hier niet kunnen krijgen." 

Luister hier naar verslaggever Marjolein Deurloo in gesprek met Humphrey Ottenhof over zijn passie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Westervoort Westervoort Nieuws
Deel dit artikel: