Inspectie grijpt in bij zorgvilla Ede

EDE - Zorgvilla Decor in Ede voldoet niet aan de normen voor goede en veilige zorg. Onder meer de medicatiezorg heeft "ernstige en structurele tekortkomingen", waardoor de veiligheid van de cliënten in gevaar is. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Decor, officieel Cor&Debby Zorgverlening, biedt in Ede kleinschalige ouderenzorg op twee locaties aan de Amsterdamseweg in Ede.

Niet op orde

De inspectie houdt al langere tijd actief toezicht op deze zorgaanbieder en constateert dat Decor veel zaken niet op orde heeft. "Er zijn tekortkomingen op de thema’s persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en medicatieveiligheid", schijft de inspectie. 

De inspectie verplicht Zorgvilla Decor nu maatregelen te nemen. Ze moet binnen vier maanden verbeteringen laten zien. Komen die er niet, dan kan de inspectie in het uiterste geval cliënten over laten plaatsen naar een andere zorginstelling. De inspectie zegt naleving van de aanwijzing nauwlettend te volgen.

Reactie zorgverlener

Cor Horzelenberg, oprichter van Cor&Debby Zorgverlening, laat aan Omroep Gelderland weten dat hij zich totaal niet herkent in de conclusies van de inspectie. "Onze zorg is op orde", zegt hij. Volgens Horzelenberg zit het inspectierapport (pdf.) vol aannames en ongefundeerde conclusies. 

Als voorbeeld noemt hij de camera's die op de kamers van bewoners hangen. "De inspectie noemt dat een vrijheidsbeperkend middel, maar wij doen dat voor de veiligheid van de bewoners na uitgebreid overleg. Zodat mensen niet midden in de nacht gestoord worden als dat niet nodig is en hulp krijgen als dat wél nodig is." 

Ombudsman

Horzelenberg overweegt naar de ombudsman te stappen. "Wij gaan zeker in de verdediging, wij hebben twee prachtige huizen en laten niet zomaar ons levenswerk uit handen slaan."

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede XON Nieuws
Deel dit artikel: