Nieuws

Een uniek kijkje in een verpleeghuis in coronatijd, bekijk onze nieuwste vlog

HENGELO - Lege gangen in woonzorgcentrum De Bleijke van Markenheem in Hengelo. Dit voorjaar was het niet anders, nu is het maar een 'momentopname'. Verpleegkundige Rob Heebink hoopt dat het niet opnieuw gaat gebeuren. In zijn nieuwe, en voorlopig laatste, vlog spreekt hij met één van de bewoners van De Bleijke.
Bekijk de vlog. De tekst gaat daaronder verder.
VERPLEEGHUISVLOG 9 | 'Het gaat nog wel even duren'
Hij spreekt met meneer Eenink, mede over het persmoment van minister-president Rutte van afgelopen dinsdag. "Het kan nog wel tot december en misschien nog wel langer duren", denkt Eenink. "Het is voor de mensen in de eerste plaats niet leuk en voor mij ook niet." Hij vind het de ontwikkelingen zorgelijk. "Maar het is niet anders", zegt hij.  
In het woonzorgcentrum proberen de medewerkers de sfeer erin te houden. Zo staan op meerdere plekken in het gebouw Halloween-versieringen. "Dat gaan we ook doen met de andere feestdagen, om de sfeer erin te houden", vertelt verpleegkundige Rob.
Voorlopig is dit zijn laatste vlog uit het verpleeghuis. "Blijf gezond en hou je aan de maatregelen", sluit hij af. "Doe het niet alleen voor jezelf, doe het ook voor deze kwetsbare ouderen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!