Duurzaam leven krijgt steeds vaker een vervolg na de dood

NIJMEGEN - Een duurzame uitvaart komt steeds vaker voor. Meer mensen maken tegenwoordig de keuze om op een milieuvriendelijke manier begraven of gecremeerd te worden. Bij zo’n duurzame uitvaart hoort ook een duurzame kist. Fair Coffins is een bedrijf dat zich bezig met de productie van deze kisten.

Die zijn niet van hout. Oprichter Koen Verlinden legt uit: “Mensen vinden hout wel milieuvriendelijk, maar een boom neemt CO2 op uit de lucht. Als je die gaat verbranden stoot je al die CO2 weer uit. Dus hout verbranden is gewoon zonde.” De kisten zijn daarom gemaakt van gerecycled oud papier, oud karton en sloophout. 

Uitvaartondernemer Constantijn Koen is ook voorstander van duurzame uitvaarten. Nabestaanden zijn daar logischerwijs niet altijd mee bezig, vlak na een overlijden. Koen biedt een duurzame uitvaart daarom aan. “Zo proberen we mensen ervan te doordringen dat het belangrijk is. Maar het is de keuze van de nabestaanden: sommige mensen hebben er minder mee, en kiezen voor een traditionele uitvaart.”

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen RN7 Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: