Rotondes opzij voor gigantisch transport rond Angerlo

ANGERLO - Spektakel op de wegen rond Angerlo. Daar gaan vanaf vannacht vrachtwagens met een transportlengte van 60 meter en een gewicht van 100 ton overheen.

Op de vrachtwagens liggen de onderdelen van de windmolens die gaan komen op het toekomstige windpark Bijvanck. Vanwege de uitzonderlijke lengte van de bladen van de molens moet de weg aangepast worden. Zo zijn bijvoorbeeld verkeersborden verwijderd en moesten een aantal bomen tijdelijk plaats maken. Op de provinciale weg tussen Westervoort en Angerlo zijn de rotondes meer doorgaand gemaakt. De vrachtwagens komen via de N338 bij Angerlo en rijden dan verder over de Ganzepoelweg tot bij het windpark.

Tiphoogte van 175 meter

De uiteindelijke windmolens hebben een hoogte van 117 meter, een molenblad heeft een lengte van bijna 60 meter. De zogenaamde tip hoogte (het bovenste puntje van de wiek als deze recht overeind staat) is daarmee 175 meter. Zodra de windmolens op hun plek staan wordt alles weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht.  

Het transport van de windmolens gebeurt ’s nachts om hinder voor andere weggebruikers zoveel mogelijk te voorkomen. Vannacht is het eerste transport, tot 4 december is er wekelijks een aantal transporten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Angerlo Nieuws
Deel dit artikel: