Bezwaren tegen komst groot recreatiegebied Appeltern afgewezen

APPELTERN - Het plan voor een groot recreatiegebied in Appeltern kan doorgaan. De bezwaren van inwoners van het dorp tegen de komst van onder meer recreatiewoningen, een zwembad en een terrein voor outdoor evenementen zijn afgewezen door de Raad van State.

Omwonenden en het Dorpsplatform Appeltern zijn bang voor verkeershinder en geluidsoverlast. Maar de Raad van State veegde deze klachten van tafel. Een verkeersonderzoek van Royal Haskoning uit 2019 wijst uit dat de wegen rondom de beoogde 'recreatieve hotspot' het extra verkeer goed kunnen verwerken.

'Geen verkeersonveilige situaties'

Het plan voor de ontwikkeling van landgoed De Acht Morgen leidt volgens het rapport niet tot verkeersonveilige situaties en extra maatregelen zijn niet nodig. Volgens de bezwaarmakers is er ten onrechte gebruikgemaakt van een verkeerstelling uit maart 2018, maar de Raad van State deelt die mening niet.

Ook leidt het plan, dat verder voorziet in indoor entertainment, een congrescentrum en horeca, volgens de Raad van State niet tot onaanvaardbare geluidsoverlast. Daarbij houdt de hoogste algemene bestuursrechter er rekening mee dat de evenementen beperkt zullen zijn tot vier per jaar. 

De gemeenteraad van West Maas en Waal, waar Appeltern onder valt, stemde in april vorig jaar in met het bestemmingsplan voor het landgoed. Maar omwonenden stapten naar de Raad van State, die hun bewaren woensdag dus aan de kant schoof.

Zie ook: Groen licht voor recreatiegebied met 1200 bedden bij Appeltern

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: