Tielse huisartsen: griepprik zoveel mogelijk voor kwetsbaren

TIEL - Er zijn niet genoeg griepvaccins om aan de grote vraag ernaar te kunnen voldoen. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis besloten om gezonde mensen vanaf 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een griepprik krijgen. Dit besluit nam de staatssecretaris na advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De Tielse huisartsen hebben de maximaal toegestane hoeveelheid vaccins besteld. Maar dan nog is de vraag groter dan het aantal vaccins dat zij in huis hebben. Daarom sluiten zij zich aan bij de oproep van staatssecretaris Blokhuis om gezonde mensen vanaf 60 tot en met 69 jaar te vragen om niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik.

Er zijn in dit bijzondere coronajaar in het voorjaar ruim een half miljoen extra vaccins besteld in Nederland. Uit een onderzoek onder de doelgroep leek dit voldoende te zijn. Bovendien haalde voorheen maar de helft van alle uitgenodigde mensen de griepprik (3 miljoen van de 6 miljoen mensen). In de praktijk blijkt dat nu nog meer mensen een griepprik willen. Om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbaren de griepprik kunnen krijgen, wordt de doelgroep nu ingeperkt.

Bij de foto: drukte bij vaccinatiepost op het Lingecollege in Tiel.

Deel dit artikel: