Nieuwe sneltrein tussen Doetinchem en Arnhem met dubbelspoor en nieuwe perrons

DOETINCHEM - Het spoortraject voor de beoogde sneltrein, die ieder uur gaat rijden tussen Arnhem en Doetinchem, moet in 2026 klaar zijn. Medio volgend jaar wil de provincie met een eerste conceptvoorstel komen voor de nieuwe treinverbinding, met dubbelspoor tussen Doetinchem De Huet en Didam.

Als gevolg van die zogenaamde RegioExpres op de spoorlijn Arnhem-Doetinchem-Winterswijk komen er tevens nieuwe perrons op de stations van Doetinchem De Huet en Wehl. De sneltrein komt bovenop de huidige dienstregeling van vier treinen per uur tussen Arnhem en Doetinchem.

Sneller in Arnhem

Dankzij de RegioExpres wordt de reistijd voor inwoners van de Achterhoek naar het centraal station in Arnhem 13 minuten korter. Vanaf station Doetinchem kan een reiziger binnen een uur op Utrecht CS staan.

De nieuwe spoorverbinding, waarvoor provinciaal geld beschikbaar is, is een wens van de Regio Achterhoek en de provincie Gelderland. Het definitieve voorkeurstraject moet eind 2021 beschikbaar zijn.

Informatiebijeenkomsten

Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties krijgen de gelegenheid mee te praten over het nieuwe traject. Daarvoor worden er online informatiebijeenkomsten gehouden op 16 en 18 november.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: