Nieuws

Vier jaar cel voor Arnhemmer (60) die woning in brand stak

De brand in de Laan van Klarenbeek op 15 april.
De brand in de Laan van Klarenbeek op 15 april. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De 60-jarige Arnhemmer die in april zijn woning in de Laan van Klarenbeek in Arnhem in brand stak, moet van de rechter vier jaar de cel in, waarvan één jaar voorwaardelijk. De brand veroorzaakte grote schade en bracht levens in gevaar, aldus de rechtbank.
De man goot op 15 april diesel op de houten vloer en stak de boel aan. Hij zou zichzelf in depressieve toestand van het leven hebben willen beroven, na eerdere onenigheid met familieleden over een erfenis. De woning was net verkocht. De nieuwe eigenaren zouden twee dagen later de sleutel krijgen. 

'Levensgevaar op de kop toe'

De vlammen vernielden de tussenwoning grotendeels. Ook naastgelegen woningen liepen grote averij op. De man wist volgens de rechtbank dat er personen in de naastgelegen woning en rondom de woningen waren. Hij had net voor de brand nog bij een buurvrouw gegeten. Bij zijn daad nam hij de mogelijkheid op zwaar lichamelijk letsel of levensgevaar op de kop toe, aldus de rechter.
De rechtbank houdt bij de straf rekening met verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man, die tijdens zitting zelf al aangaf dat de brandstichting 'nooit had mogen gebeuren'.

Schadevergoeding voor gedupeerden

Naast zijn celstraf moet de 60-jarige Arnhemmer alle gedupeerden een schadevergoeding betalen, die in totaal oploopt tot 14.500 euro. De man mag verder geen contact meer opnemen met zijn buren en mag niet meer in de straat komen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!