Wandelende horecamannen verrassen Rutte: 'Hij was verbaasd en onder de indruk'

DEN HAAG - Verbaasd, onder de indruk en positief verrast. Volgens horecamannen Bert van Zijtveld en Alain Schepers uit Ruurlo was dat woensdag de reactie van premier Mark Rutte op het gesprek dat hij met hun had over de coronamaatregelen en de horeca.

Vanuit Ruurlo waren de Achterhoekers tien dagen lang te voet onderweg naar Den Haag. Onderweg verzamelden ze reacties van collega's in de horeca, van wetenschappers en van mensen in het onderwijs. Hun doel was Mark Rutte op een constructieve manier te wijzen op de ellende waarin veel horecabedrijven raken door de coronamaatregelen.

Luister hier naar Alain Schepers op Radio Gelderland:

Ruimschoots de tijd

"Hij nam ruimschoots de tijd om te horen wat wij hebben opgevangen van horeca-ondernemers", zegt Alain na het gesprek met Rutte op het ministerie van Algemene Zaken. "Hij was positief verrast over het aantal mensen dat wij hebben gesproken, over hun boodschappen en positieve geluiden." 

Bekijk hier de video. De tekst gaat eronder verder. 

Volgens Alain tonen ondernemers in deze coronatijd veel flexibiliteit en doorzettingsvermogen, terwijl er toch veel pijn wordt geleden. "We spraken de eigenaar van een bruin café. Die is nu omgeschakeld naar een webshop, maar verdient niet genoeg om de huur te betalen."

Zie ook: Bert en Alain stappen Torentje van Mark Rutte binnen: 'Stoer hè?'

Onderdeel van de oplossing

De horeca kan onderdeel zijn van de oplossing, meent Alain. Voor coronatests zijn hele teststraten ingericht, maar horecabedrijven kunnen in zijn ogen bijvoorbeeld vaccinaties faciliteren.

Alles bij elkaar spraken de twee wandelende Achterhoekers een kwartier met Rutte. Ook voor een blik in het torentje van de premier was nog even tijd. En nu? "Missie volbracht, al is er nog veel werk aan de winkel. Maar nu gaan eerst de schoentjes uit en de beentjes op tafel."

Zie ook: Achterhoeks horeca-duo haalt ideeën op en brengt ze naar Den Haag

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Politiek Nieuws
Deel dit artikel: