Ouder echtpaar bedreigd door afpersers

PUTTEN - De politie is op zoek naar twee mannen die in september probeerden een ouder echtpaar in Driel af te persen. De twee dreigden handgranaten naar binnen te gooien en eisten geld, aldus de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

Op donderdag 10 september verschenen twee mannen bij de woning aan de Vogelenzangsestraat. Ze vroegen naar de man van het echtpaar.

Het stel houdt zich bezig met verhuur van panden en kamers. Omdat haar echtgenoot niet thuis was, stond de vrouw de mannen te woord. Die wilden geld zien, naar eigen zeggen vanwege een huurconflict. De twee dreigden zelfs met handgranaten.

De vrouw gaf de twee het telefoonnummer van haar echtgenoot, waarop de mannen vertrokken. De vrouw belde daarna zelf de politie. Toen de mannen vervolgens inderdaad naar de echtgenoot belden, werd een afspraak gemaakt om de volgende dag geld te overhandigen op de parkeerplaats bij GelreDome in Arnhem. 

Arrestatie Arnhemmers

Bij de overhandiging van het geld greep een arrestatieteam van de politie in. Twee Arnhemmers van 18 en een 37-jarige plaatsgenoot werden opgepakt in verband met de afpersing.

Politie zoek mannen aan de deur

Onder de arrestanten zijn echter niet de twee mannen die op 10 september aan de deur stonden in Driel. De politie op zoek naar hen. Het gaat om twee mannen van ongeveer 25 jaar oud met een Turkse of Marokkaanse achtergrond.

De twee reden in Driel in een witte auto.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: