Studenten nu voor de klas: 'Ik ben KNVB-scheidsrechter, dus ik kan wel orde houden'

NIJMEGEN - Door corona vallen er regelmatig lessen uit en is het een uitdaging om de gaten in het rooster op te vullen. In Nijmegen en omgeving zijn studenten een deel van de oplossing. Zij helpen Nijmeegse middelbare scholen om de lessen te laten doorgaan, als de docent thuis moet blijven.

De 30-jarige student wiskunde aan de Radbouduniversiteit, Robin Gregoor, assisteert vandaag in de klas de docent aardrijkskunde. Die laatste zit in quarantaine thuis en geeft online lessen aan de leerlingen van het Dominicuscollege in Nijmegen. "Ik moet zeggen dat het erg goed bevalt", vertelt Robin, "Waar ik vooral blij van word, is dat ik van de docent hoor dat de leerlingen blij zijn dat ik hen assisteer."

Tekst gaat verder na de video:

Vraag naar studenten voor de klas groot

Als de docent thuis online lesgeeft, houdt Robin op school orde in de klas en helpt hij de leerlingen. Volgens de Nijmeegse ondernemer Ludo Jacobs van Studentvoordocent.nl, dat bemiddelt tussen studenten en scholen, is de vraag naar studenten groot. Inmiddels zetten ruim 40 scholen in het hele land in totaal circa 100 studenten in.

Robin: "Ik zorg ervoor dat er in de klas orde wordt gehouden en dat de leerlingen netjes aan het werk zijn. Ik ben ook KNVB-scheidsrechter, dus wat dat betreft kan ik wel orde houden."

3 tot 4 docenten per dag zitten thuis

Het Dominicus College is één van de acht Nijmeegse scholen die gebruik maakt van de studentenhulp. "De onderwijsassistenten zijn meer dan welkom. Veel collega's in quarantaine geven online les via Teams. Zo'n 3 tot 4 collega's per dag moeten thuis blijven vanwege quarantaine, of uit voorzorg, als ze bijvoorbeeld verkoudheidsklachten hebben. Voor de continuïteit is het belangrijk dat we studenten kunnen inzetten. We focussen ons daarbij wel op de onderbouw, van de bovenbouw verwachten we meer eigen verantwoordelijkheid.", zegt conrector Menno Bartlema van het Dominicus College.

Luister hier naar de radioreportage:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: