Twee Achterhoekse gemeenten willen een 'regenbooggemeente' worden

LICHTENVOORDE - Oost Gelre en Winterswijk willen volgend jaar een zogenaamde 'regenbooggemeente' worden. Volgens de gemeenten betekent dit dat de bestuurslaag lesbische vrouwen, homeseksuele mannen, biseksuele, trangender en intersekse personen (LHBTI'ers) accepteert zoals ze zijn.

"Dat lijkt heel normaal, maar helaas is dat nog niet overal vanzelfsprekend", laat wethouder Jos Hoenderboom van Oost Gelre weten. "Ook in Oost Gelre en Winterswijk voelen LHBTI’ers zich nog vaak gediscrimineerd en onveilig. En durft niet iedereen voor zijn of haar geaardheid uit te komen." Tot nu toe is Bronckhorst de enige in de regio die zich profileert als een 'regenbooggemeente'. De gemeente geeft het stempel onder meer invulling door te spreken met LHBTI-inwoners.

Op vrijdag 11 december, Paarse Vrijdag, wordt een eerste bijeenkomst georganiseerd door Oost Gelre en Winterswijk. Hieruit moet een groep mensen voortvloeien die met 'LHBTI-thema's' aan de slag gaat in de gemeenten. Volgend voorjaar willen de gemeenten zich daadwerkelijk 'regenbooggemeente' noemen. 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre REGIO8 Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: