Nieuws

Urn met as van overleden vrouw gestolen bij inbraak

© politie/Bureau GLD
EDE - Bij een woninginbraak raakt een man de urn met daarin de as van zijn overleden vrouw kwijt. De urn wordt teruggevonden, maar de inwoner van ’s-Heerenberg mist ook veel geld.
Waardevolle attributen van de man zitten in een kluis. Die wordt buitgemaakt, terwijl hij op vakantie is.
Zijn creditcardmaatschappij komt erachter dat er veel geld is afgeschreven, maar het slachtoffer heeft zijn creditcard niet eens bij zich.
In Wageningen wordt een paar duizend euro van de rekening van de man uit ’s-Heerenberg gehaald. Daar zijn twee vrouwen bij betrokken. 
Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.
Urn met as van overleden vrouw gestolen bij inbraak
De kluis en de urn worden op donderdag 20 augustus gevonden in het Tilanuspark in Ede.

Iets gehoord of gezien?

De politie hoopt op meer informatie. Woordvoerder Jennifer Schoorlemmer: "We horen het graag van mensen als ze iets in ’s-Heerenberg aan de Ganzepeppel tussen maandag 3 en vrijdag 14 augustus hebben gezien wat te maken zou kunnen hebben met de inbraak."
En over de kluis, zegt ze: "Die is gedumpt in het Tilanuspark in Ede. Misschien is er iemand die dat gezien heet en nog niet met ons heeft gesproken."
Kun je de politie helpen deze inbraak op te lossen, bel dan de gratis tiplijn van de politie op 0800-6070. Je kunt ook Meld Misdaad Anoniem bellen op 0800-7000. De politie heeft aan het dossier het zaaknummer 2020383633 gekoppeld, vermeld dat. Je kunt ook dit tipformulier invullen, dat op politie.nl staat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!