Politiek wil overlast leerlooierij nog niet bespreken

LICHTENVOORDE - De fractie van OOG wilde maandagavond tijdens de digitale raadsvergadering van Oost Gelre de geuroverlast van leerlooierij Vitelco bespreken tijdens een zogenaamd interpellatiedebat. De andere raadsfracties nog niet, waardoor dat debat tijdens de volgende raadsvergadering in december op de agenda komt.

Tijdens het presidium - het overleg van het college met alle fractievoorzitters van de politieke partijen - werd fractievoorzitter Ronald Willering van OOG maandagavond verzocht in een nieuw verzoek met concrete vragen te komen, waarop het college dan de tijd moest krijgen zich op het debat voor te bereiden.

'Geen nieuwe vragen'

"Maar ik heb geen nieuwe vragen", zei Willering vanavond na het overleg. "Het zijn de vragen die ik op 7 juli en 22 september ook al heb gesteld, en die wilde ik bewust niet herhalen, want dan krijg je zo'n lang verhaal. Het wordt nu afgevangen op basis van procedures, maar ik wilde de kwestie gewoon op tafel hebben. Het wordt nu een maand later en het hoe en waarom zal ik tijdens de raad morgenavond ook toelichten."

Het geduld van de buurt rond de leerlooierij, die de geuroverlast spuugzat is en zich in de steek voelt gelaten door het college, wordt dus nog langer op de proef gesteld. Wethouder Bart Porskamp kondigde dit jaar enkele keren aan met duidelijkheid te komen over de mogelijkheden tot strengere handhaving bij Vitelco, maar hij stelde dat keer op keer uit. 

Ondertussen heeft Vitelco bekendgemaakt een schoorsteen van 30 meter hoog te bouwen om de stankoverlast nog meer te beperken. Een overleg met het college over verplaatsing van het bedrijf naar bedrijventerrein De Laarberg bij Groenlo is op niets uitgelopen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: