KIJK LIVE MEE | Onze camera hangt in het huisje van een egel

ARNHEM - Op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon kan je sinds maandag weer live meekijken in een egelhuisje. Hoewel het verblijf in Beneden-Leeuwen er pas een paar dagen staat, heeft de eerste egel zich al laten zien.

De nachten worden langer, buiten wordt het kouder. Het najaar is dé tijd voor egels om een veilig en warm plekje te zoeken om de winter door te brengen. Uit tellingen van Egelwerkgroep Nederland blijkt dat het niet goed gaat met de egel. De populatie is afgenomen.

Dit prikkelende zoogdier kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken en daarom heeft BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, ook dit jaar weer een egelhuisje geplaatst.

Huisje al twee keer bezocht

Dit jaar staat het verblijf in Beneden-Leeuwen. En dat is niet onopgemerkt gebleven, want het huisje is inmiddels al twee keer bezocht. Zal de egel ook een derde keer terugkomen? Of het verblijf zelfs gaan gebruiken voor zijn winterslaap?

Kijk hier live mee (tekst gaat verder onder de video):

Zo maak je jouw BuitenGewone Egelhuisje

Wil je ook een egelhuisje maken en plaatsen? Samen met Egelwerkgroep Nederland heeft BuitenGewoon het BuitenGewone Egelhuisje in het leven geroepen. Hieronder kun je de instructies downloaden voor het bouwen van jouw egelhuisje.

Wacht hier overigens niet te lang meer mee. "Ik zie al heel wat egels druk met bouwen en zelfs wat egels die hun eerste rustmomenten al hebben gehad. Het is echt een kwestie van opschieten", vertelt Merel Klaarmond van Egelwerkgroep Nederland.

Download hier de instructies voor het bouwen van jouw BuitenGewone Egelhuisje of bekijk de instructievideo hieronder:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: