'Die Keldermannetjes konden eerder fietsen dan lopen'

NIJMEGEN - "Geen poespas, geen praatjesmaker." Zo begint Joop van den Brand zijn verhaal over Wilco Kelderman. De oud-buurman zag de Barneveldse wielrenner een podiumplek pakken in de Giro.

Zie ookEerste podium voor Kelderman in grote wielerronde

De stof op het puntje van de luie stoel is een stuk dunner geworden de laatste weken. Van den Brand is een fanatiek wielervolger, maar zijn oud-buurjongen krijgt nog wat extra aandacht. "Een jongen uit Barneveld blijf je zeker volgen."

De jonge Wilco Kelderman groeit op, twee huizen verwijderd van het huis van Joop van den Brand. Als kleine jongen ziet Van den Brand Wilco en zijn broertje dagelijks over het woonerf razen. "We hebben hier wel eens gezegd: die Keldermannetjes kunnen eerder fietsen dan lopen."

Kijk naar de reportage uit Barneveld. De tekst gaat eronder verder

'Fietsjes van pa'

"Hij is ook niet verwend door zijn ouders met prachtige fietsen onder zijn gat, het fietsen moest hij doen op fietsjes die pa in elkaar had gezet. Het moet ook op een bepaald moment betaald worden."

Beste moet nog komen

Wilco Kelderman fietst volgend jaar voor een nieuw team. Een goede keuze denkt Van den Brand, die denkt dat Kelderman nog wel hoger kan eindigen. "Hij heeft veel pech gehad en laat nu zien: ik kan het wel. En hij gaat een aantal jaren tegemoet waarin je sterker wordt. De beste jaren moeten nog komen denk ik dan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Nieuws
Deel dit artikel: