Deze mensen leven als nomaden langs de Waal bij Nijmegen

NIJMEGEN - Aan de oevers van de Waal, vlakbij Nijmegen, vind je de stadsnomaden. Tien mensen wonen daar in hun eigen 'dorpje'. Maar niet voor lang meer, want over een tijdje verhuizen ze naar Dukenburg.

Tekst gaat verder na de video:

In het programma I Love De Achterhoek gingen Frans Miggelbrink en Willem te Molder langs bij de stadsnomaden. "Je hebt helemaal niet in de gaten dat je in Nijmegen bent, dit is een compleet andere wereld", zegt Willem. Eerder stonden de stadsnomaden ergens anders en verhuisden toen naar de plek langs de Waal. "Het is een beetje een voortvloeisel uit de crisis geweest. We hebben er veel energie in gestoken om hier te komen, maar we wisten dat het maar voor kort was", legt Tim Simons uit.

De groep bewoners probeert zo duurzaam mogelijk te leven. Zelfs de ontlasting en het wc-papier wordt gescheiden. Daarnaast zorgen ze zelf voor stroom, met zonnepanelen. "Alles wat wij gebruiken heeft al een tweede leven gehad", vertelt Simons.

Bekijk hieronder de hele uitzending van I Love De Achterhoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!