Nieuws

Megahamburger uit Garderen levert bijna 1500 euro op

De megaburger woog liefst 200 kilo.
De megaburger woog liefst 200 kilo. © Omroep Gelderland
GARDEREN - De megahamburger van 200 kilo die Slagerij van Engelen uit Garderen maakte, is op. Compagnons Nico Liefting en Patrick Mouw besloten aan de slag te gaan met het vleesgevaarte om geld in te zamelen voor het goede doel. En dat werkte: uiteindelijk bracht de burger bijna 1500 euro in het laatje.
De megahamburger werd gemaakt voor het goede doel waar Jacoline Mouw (geen familie) geld voor inzamelt. “Ik ben een actie gestart voor het Hart-op-Weg onderzoek van het Wilhelmina Kinderziekenhuis", legde ze eerder uit. Haar zoon heeft een zeer ernstige hartafwijking. De actie die ze op poten zette is groot overgenomen. "Ik ben er stil van dat het zo opgepakt is. Dat is ook Garderen", zei Jacoline al dankbaar.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Megahamburger uit Garderen levert bijna 1500 euro op
De bizarre burger sloeg flink aan in Garderen. Uiteindelijk deelden de slagers liefst zevenhonderd porties uit. Dat leverde een bedrag op van 1350 euro. "Gisteravond hebben we de opbrengst samen met Jacolien zitten tellen. We telden maar door en door", zegt Patrick een dag later. "Geweldig. En vandaag kwam er nog eens 130 euro bij, dus het is alweer meer."

Nog een keertje?

Of de actie nog eens herhaald wordt, weet Patrick nog niet. Hij staat wel open voor dergelijke stunts, zegt hij. "We zijn er altijd voor in. In het hoogseizoen zijn zulke dingen wat lastiger, maar in het naseizoen doen we eigenlijk ieder jaar wel aparte dingen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!