Met 200 km/u over de A15: politie pakt bestuurder na klopjacht

TIEL - De politie heeft afgelopen nacht de handen vol gehad aan een automobilist uit Kesteren, die met een snelheid van 200 kilometer per uur over de A15 scheurde. De 24-jarige bestuurder was vermoedelijk onder invloed van lachgas. Een weggebruiker waarschuwde de politie.

De automobilist stopte niet voor stoptekens. De man ging op een gegeven moment zelfs 60 km/u rijden op de snelweg. Bij de afslag Tiel hadden de agenten de automobilist eindelijk aan de kant, dachten ze.

Nadat agenten waren uitgestapt gaf de bestuurder gas, reed achteruit en ramde de auto van de melder. Politiemensen moesten aan de kant springen toen de automobilist wegreed.

Achtervolging langs meerdere dorpen

Een achtervolging langs Zoelen, Lienden, Kesteren, Zetten en Opheusden met meerdere wagens en met een politiehelikopter in de lucht leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man bij Ochten. Die had onderweg volgens een politiewoordvoerder 'een en ander uit de auto gegooid, waaronder ballonnen' en door zijn rijgedrag vernielingen aangericht.

De inwoner van Kesteren zit vast.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel RegioTV Tiel Tiel Politie Nieuws
Deel dit artikel: