Nieuws

Mini-ezel Joop eindelijk op geplaagde kinderboerderij dankzij... Joop

Mini-ezel Joop eindelijk op geplaagde kinderboerderij dankzij... Joop
DUIVEN - Ze kunnen wel een beetje vrolijkheid gebruiken, bij kinderboerderij Horsterpark in Duiven. De afgelopen tijd werd daar meerdere keren ingebroken en werd bij de beheerder bovendien geld gestolen dat bestemd was voor de aanschaf van een bijzonder ezeltje. Maar de kinderboerderij liet zich niet uit en veld slaan en vrijdag kwam dat ezeltje er alsnog.
Het dier is vernoemd naar Joop Harmsen, die de kinderboerderij al jaren een warm hart toedraagt. Zo zorgde hij er 7 jaar geleden voor, toen de taxikosten voor de medewerkers niet meer vergoed werden, dat een groep vrijwilligers ze van en naar hun werkplek brengt. En dat gebeurt tot op de dag van vandaag.

Verlanglijstje

"Drie maanden geleden kwam Joop naar ons toe. Hij wordt in oktober 80 en wilde dan geen cadeaus voor zichzelf, maar wilde graag dat zijn vrienden en kennissen geld zouden doneren voor een bijzonder dier voor de kinderboerderij", vertelt Renate Bartels van de kinderboerderij. En zo werd er geld verzamelt voor een mini-ezel die al een tijd op het verlanglijstje stond.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Joop en Joop.
Joop en Joop. © Omroep Gelderland
Joop schreef zelf nog een paar fondsen aan om de komst van het ezeltje mogelijk te maken. "Het leek ons toen verstandig om het geld dat bij elkaar was verzameld niet op de kinderboerderij te bewaren. Daarom hadden we het bij de beheerder gestald", legt Bartels uit. Maar helaas werd een maand geleden ook bij de beheerder ingebroken en werd het geld gestolen.

Knuffelen

Door de inzet van alle medewerkers, Joop en de vrijwilligers kan het ezeltje nu alsnog komen en daar zijn ze bij de kinderboerderij heel blij om. Overigens zal Joop in de kinderboerderij die door medewerkers met een licht verstandelijke beperking wordt bestierd, gelijk kunnen kennismaken met twee andere ezels die ze al hebben rondlopen. En nu maar hopen dat de tijdelijke sluiting van de kinderboerderij wegens sluiting snel opgeheven kan worden. Joop: "Omdat de oma's en de kleinkinderen hier thuishoren en ze de mini-ezel en alle andere weer kunnen knuffelen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!