Expert test dorpshuis Apeldoorn-Zuid op toegankelijkheid

APELDOORN - Een dorpshuis is er voor iedereen, dus ook voor mensen die slechter ter been zijn. Daarom worden de finalisten van Dorpshuis van het Jaar grondig getest op de toegankelijkheid. Dat doet niemand minder dan toegankelijkheidsexpert Jan Troost, die deze week op bezoek gaat bij het dorpshuis van Apeldoorn-Zuid.

Zodra hij binnenkomt bij Ons Honk, stuit Jan al op het eerste obstakel. Er is een trap naar een leslokaal op een hogere verdieping. "Daar kan je niet komen", zegt de beheerster van het dorpshuis. Maar toch heeft Jan een tip: "Zorg dat de leuning doorloopt voor de mensen die slecht ter been zijn."

Het dorpshuis kent wat meer beperkingen qua toegankelijkheid. Zo is het podium in de grote zaal ook niet toegankelijk voor mindervaliden. Maar op het toilet wordt Jan blij. Het is ruim en hij kan, als iets wordt verplaatst, met zijn rolstoel naast het toilet rijden.

Bekijk hieronder de hele uitzending van Dorpshuis van het Jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: