Nieuws

Aantal besmettingen in Gelderland loopt weer iets op

De corona-afdeling van het ziekenhuis.
De corona-afdeling van het ziekenhuis. © ANP
ARNHEM - In onze provincie zijn in de afgelopen 24 uur 783 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat is een lichte stijging ten opzichte van gisteren, maar geen nieuw dagrecord. Landelijk ging het aantal voor het eerst sinds de corona-uitbraak over de 10.000 heen.
Het dagrecord in Gelderland staat op 850 besmettingen in één dag. Gisteren was er nog sprake van een flinke daling naar 738 nieuwe gevallen.
In deze grafiek zie je het aantal nieuwe besmettingen in Gelderland per dag. De tekst gaat daaronder verder:
Er waren dertien nieuwe ziekenhuisopnames(*), een lichte stijging ten opzichte van de dag ervoor. Er kwamen zes nieuwe sterfgevallen(**) bij in onze provincie, dat is er één meer dan donderdag.

Wederom een stijging

Landelijk werd er wederom een dagrecord vastgesteld. Donderdag werden er ruim 9000 gevallen gemeld, vrijdag kwam het aantal besmettingen voor het eerst boven de 10.000 uit. Ook werden 47 sterfgevallen gemeld.
(*) De cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger.
(**) De cijfers van het aantal overledenen zijn onvolledig. Er is geen registratieplicht en er zijn geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal doden ligt waarschijnlijk hoger.