Nieuws

Dagrecord coronabesmettingen, maar niet in onze provincie

De corona-afdeling in een ziekenhuis.
De corona-afdeling in een ziekenhuis. © ANP
ARNHEM - De provincie Gelderland kreeg er de afgelopen 24 uur 739 bevestigde coronagevallen bij. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat zijn er een stuk minder dan een dag eerder, toen met 850 positieve tests een dagrecord werd neergezet. Landelijk werd er juist wel weer een dagrecord neergezet.
In deze grafiek zie je het aantal nieuwe besmettingen in Gelderland per dag. De tekst gaat daaronder verder:
Het aantal ziekenhuisopnames(*) in Gelderse ziekenhuizen steeg met elf stuks, tegen dertien op woensdag. Er kwamen bovendien vijf nieuwe sterfgevallen(**) bij in onze provincie, tegen elf een dag eerder.

Landelijke cijfers

In het hele land werden er de voorbije 24 uur 9283 nieuwe coronagevallen bekend bij het RIVM. Dat is weer een nieuw landelijk dagrecord. Ook werden 46 sterfgevallen gemeld.
(*) De cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger. 
(**) De cijfers van het aantal overledenen zijn onvolledig. Er is geen registratieplicht en er zijn geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal doden ligt waarschijnlijk hoger. 

Zie ook: Ons liveblog over het coronavirus
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!