Warenmarkt Winterswijk terug naar oude plek op de Markt

WINTERSWIJK - De warenmarkt in Winterswijk verhuist met ingang van zaterdag weer naar hartje centrum, naar de oude en vertrouwde plek op de Markt, rondom de Jacobskerk.

"De markt wordt coronaproof. Daarom hebben we meer ruimte nodig, waardoor ook een stukje van de Torenstraat erbij komt", zegt burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk.

De zaterdagmarkt is eerder dit jaar verhuisd naar de Roelvinkstraat en Spoorstraat, zodat de horeca op de Markt de ruimte kreeg voor extra terrassen. Die regeling gold tot 1 oktober. De terrassen op de Markt zijn inmiddels verdwenen en dus is er weer ruimte voor de marktkooplui en hun kramen. De warenmarkt op woensdag was wel nog steeds op de Markt.

Grote wens

Met de terugkeer op zaterdag wordt een grote wens van de marktvereniging ingewilligd. De marktkooplui staan het liefst rondom de Jacobskerk in het centrum van Winterswijk. "De afgelopen weken is er door onze mensen samen met de marktvereniging aan gewerkt om terug te kunnen naar de Markt", aldus Bengevoord.

De zaterdagse warenmarkt is normaal gesproken het domein van de Duitse gasten, maar nu de coronacrisis weer is opgelaaid komen er momenteel niet veel Duitsers de grens over. De laatste paar zaterdagen was het extreem rustig op de warenmarkt. De meeste Duitsers geven gehoor aan de oproep niet naar Nederland te gaan.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: