Nieuws

Politie is razende scooterrijder te snel af

De achtervolging in Arnhem eindigde met een aanhouding.
De achtervolging in Arnhem eindigde met een aanhouding. © Politie/Facebook
ARNHEM - De bestuurder van een scooter die donderdagochtend door het centrum van Arnhem raasde en dacht aan de politie te ontsnappen, kwam van een koude kermis thuis. De politie kon hem uiteindelijk klemrijden en flink op de bon slingeren. De man bleek bovendien internationaal gezocht door Interpol.
Agenten kregen de hardrijdende scooter 's ochtends vroeg in het vizier op de Velperbinnensingel. De bestuurder lapte een stopteken aan zijn laars en reed het voetgangersgebied in de hoop de achtervolgende agenten af te schudden. 
Een andere agent had de scooter ook in de smiezen en kon de achtervolging voortzetten. Ook nu weigerde de scooteraar te stoppen. Uiteindelijk kon de bestuurder op het Gele Rijdersplein worden klemgereden.
De man kreeg bekeuringen voor onder meer het rijden zonder rijbewijs. Hij moet bovendien nog een straf uitzitten van 60 dagen. Tot slot blijkt de internationale politie-organisatie Interpol naar de man op zoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!