Nieuws

Grote militaire oefening in delen van Gelderland

Defensie oefent in kleine groepen.
Defensie oefent in kleine groepen. © ANP
LUNTEREN - De landmacht is deze maandag begonnen met een grote oefening. Die vindt onder meer plaats in Stroe, 't Harde en bij vliegbasis Deelen. Maar ook op andere plekken kunnen militairen de komende weken actief zijn.
Het gaat om drie brigades die op verschillende plekken oefenen op 'grootschalige gevechtsoperaties', meldt Defensie. Oefening Zebra Sword zou eigenlijk in Duitsland plaatsvinden, maar wordt wegens corona in Nederland gehouden. De oefeningen duren tot 11 november.
Tussen Arnhem en Amersfoort zijn militairen 'in het wild' buiten de oefenterreinen te zien. "Defensie vraagt mensen om afstand te houden en oefenende eenheden niet op te zoeken. De landmacht verwacht verder weinig overlast te veroorzaken", laat het ministerie weten.

Kleine groepen door corona

De oefeningen worden in kleinere groepen uitgevoerd om kans op verspreiding van corona te verkleinen. De eenheden zullen zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen wegens het virus.
Ook hebben de militairen gezichtsmaskers en is geneeskundige ondersteuning aanwezig. Militairen met klachten worden in isolatie geplaatst en getest.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!