Met 850 nieuwe coronagevallen breekt Gelderland eigen record

ARNHEM - De provincie Gelderland kreeg er de afgelopen 24 uur 850 bevestigde coronagevallen bij. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het aantal is fors hoger dan het record van vorige week, toen er in één dag 813 nieuwe besmettingen bij kwamen.

De afgelopen dagen schommelde het aantal nieuwe besmettingen in onze provincie dagelijks tussen de 700 en 800. Nu is er dus een uitschieter naar 850 nieuwe coronagevallen.

In deze grafiek zie je het aantal nieuwe besmettingen in Gelderland per dag. De tekst gaat daaronder verder.

Zie ookCORONA | De belangrijkste actuele cijfers op een rij

Opnames en sterfgevallen

Het aantal ziekenhuisopnames(*) in Gelderse ziekenhuizen steeg met dertien stuks, tegen twaalf op dinsdag. Er kwamen bovendien elf nieuwe sterfgevallen(**) bij in onze provincie, tegen zes een dag eerder.

Landelijke cijfers

Over het hele land gezien werden er de voorbije 24 uur 8764 nieuwe coronagevallen bekend bij het RIVM. Dat is een nieuw landelijk dagrecord. Ook werden 59 sterfgevallen gemeld.

(*) De cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger. 

(**) De cijfers van het aantal overledenen zijn onvolledig. Er is geen registratieplicht en er zijn geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal doden ligt waarschijnlijk hoger. 

Bekijk ook ons liveblog over corona

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: