VIDEO | Twan van Gendt heeft een BMX-baan in zijn achtertuin

AMMERZODEN - BMX'er Twan van Gendt heeft een deel van de olympische baan in Tokyo nagebouwd in Ammerzoden. Daar kan hij zich optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen van volgend jaar.

Bekijk de beelden van de nieuwe baan. De tekst gaat daaronder verder.

De baan is de afgelopen week aangelegd met hulp van de gemeente Maasdriel en sponsor Red Bull in de 'achtertuin' van Van Gendt. De BMX'er, die opgroeide in Velddriel, woont op slechts tien minuten rijden.

125 meter

De track in Ammerzoden bestaat uit de startheuvel van 8 meter hoog en eerste drie bulten van de olympische baan in Japan. De baan van exact 125 meter stelt de wereldkampioen in staat zich tot in de puntjes voor te bereiden.

"80 procent van onze wedstrijden wordt voor de eerste bocht beslist, in de top haal je elkaar niet zomaar meer in. Dit kan net het verschil maken", aldus Van Gendt.

Niet alleen voor hemzelf

In de gemeente Maasdriel zijn ze maar wat trots op de nieuwe baan. "Twan van Gendt maakte zijn eerste meters op de BMX ongeveer een kwart eeuw geleden op deze baan in Ammerzoden. Dat hij nu weer in Ammerzoden traint voor zijn olympische droom is geweldig", zegt wethouder Erik van Hoften.

De baan geldt in eerste instantie als trainingsbaan, maar Van Gendt wil ook andere BMX'ers laten meegenieten. "Want het is zonde om zo’n mooie baan alleen voor mezelf te houden", zegt hij.

Gat in de baan

Van Gendt schrok toen hij woensdagochtend op de baan kwam: er zat al een gat in de zandbaan. Volgens hem misschien veroorzaakt door een auto of een hond: "Dat vind ik zelf wel een beetje storend. Het is niet zo dat ik mijn hond uitlaat bij de lokale voetbalclub." Een hek plaatsen om de baan is niet zo eenvoudig en kost ook weer geld. Hij hoopt dus dat mensen wel respect hebben voor de Olympische baan.

Radiopresentator Irene ten Voorde in gesprek met Twan van Gendt:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Sport Nieuws
Deel dit artikel: