'Snelwegpiraat' ziet razendsnelle politieauto over het hoofd

HATTEM - De politie heeft dinsdag tijdens de avondspits een bestuurder aan de kant gezet die de een na de andere overtreding beging. Het leverde de 'snelwegpiraat', zoals de politie hem noemt, meerdere boetes op.

De bestuurder reed van Hattem richting Zwolle, over de A50 en A28. Daarbij werd de auto geklokt op een snelheid van 141 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan. 

Vier rijstroken

De hardrijder haalde tot twee keer toe andere weggebruikers rechts in. Daarbij ging de bestuurder op een weg met vier rijstroken zelfs een keer in één ruk van de linker- naar de rechterrijstrook en weer terug. Er werd volgens de politie structureel geen richting aangegeven en ook onvoldoende afstand gehouden.

“De spiegels werden kennelijk ook niet goed gebruikt, we volgden deze bestuurder al een tijdje”, schrijft de politie op Facebook. Dat gebeurde met het 'snelle interventievoertuig' (SIV), een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

De wegpiraat kreeg niet alleen meerdere boetes, er is ook een melding gemaakt bij het CBR. Het CBR kan bijvoorbeeld een cursus verantwoord rijgedrag opleggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Hattem Hattem Nieuws
Deel dit artikel: