Arbeidsmigranten moeten vertrekken van recreatiepark, oordeelt de rechter

EWIJK - Arbeidsmigranten die in recreatiewoningen op park De Groene Heuvels in Ewijk wonen, moeten daar weg. De rechter heeft dinsdag bepaald dat ze niet mogen blijven, omdat de bewoning in strijd is met het bestemmingsplan. Niet iedereen hoeft er tegelijkertijd te vertrekken: het gaat per maand om de bewoners van tien huizen.

De gemeente Beuningen besloot eerder dat recreatiewoningen niet dienen voor de tijdelijke bewoning van arbeidsmigranten. Tegen die beslissing gingen de eigenaren en bewoners van De Groene Heuvels in beroep. Ze hoopten bij de voorzieningenrechter af te dwingen dat ze mochten blijven, zolang de rechtbank nog geen uitspraak deed in de zaak.

De voorzieningenrechter stelde echter dat de gemeente in zijn gelijk staat. De bewoning is inderdaad in strijd met het bestemmingsplan en er zijn geen bijzondere omstandigheden waarom de gemeente niet zou handhaven.

Omdat het gaat om veel recreatiewoningen, is besloten dat de bewoners gefaseerd zullen vertrekken. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ewijk Wonen Gemeente Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: