Bijna 800 nieuwe coronabesmettingen in onze provincie

NIJMEGEN - Uit nieuwe cijfers van het RIVM blijkt dat de voorbije 24 uur in totaal 796 personen in onze provincie positief zijn getest op het coronavirus. Dat schuurt aan tegen het record dat vorige week werd gevestigd.

In deze grafiek zie je het aantal nieuwe besmettingen in Gelderland per dag. De tekst gaat daaronder verder.

Zie ook: CORONA | De belangrijkste actuele cijfers op een rij

Oude record verbroken

Vijf dagen geleden communiceerde het RIVM liefst 808 positieve tests in Gelderland. Op vrijdag lag dat flink lager (656) en in het weekend ging het om 763 (zaterdag) en 710 (zondag) besmettingen in onze regio. Maandag was er nog sprake van 723 positieve tests.

De gemeente waar dinsdag de cijfers het hoogst liggen, is Arnhem. Daar werden 78 personen positief bevonden, tweemaal zo veel als een dag eerder. Daarachter volgen Nijmegen (66), Ede (42) en de gemeente Apeldoorn (41). 

Twaalf ziekenhuisopnames, zes doden

Volgens de cijfers van het RIVM zijn er in 24 uur tijd twaalf mensen opgenomen in het ziekenhuis (*). Dat gebeurde met inwoners van West Betuwe (2), Berkelland, Nijmegen, West Maas en Waal, Oost Gelre, Ede, Tiel, Maasdriel, Nijkerk, Zaltbommel en Wijchen (1).

Daarnaast waren er zes overlijdensgevallen te betreuren (**), te weten in Wageningen (3), Maasdriel, Zaltbommel en Wijchen (1). Op dinsdagen ligt het aantal sterfgevallen vrijwel altijd hoger. De cijfers die de huisartsen doorgeven aan de officiële instanties kennen namelijk vaak vertraging.

(*) De cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger. 

(**) De cijfers van het aantal overledenen zijn onvolledig. Er is geen registratieplicht en er zijn geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal doden ligt waarschijnlijk hoger. 

Landelijke cijfers

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend werden 8182 nieuwe coronagevallen gemeld bij het RIVM. Daardoor is ook landelijk sprake van een nieuw dagrecord. Ook werden 46 sterfgevallen gemeld.

Zie ook: CORONA | De belangrijkste actuele cijfers op een rij

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: