Nieuws

Politie zoekt plofkrakers juwelier met Fiat Punto

© politie/Bureau GLD
VELP - We gaan een stukje terug in de tijd voor een plofkraak op juwelier Paul van Zeeland in Velp. Die vindt plaats in de nacht van 30 december van het voorbije jaar.
Op beveiligingscamera’s is te zien hoe drie mannen kort na 3.00 uur te werk gaan. Twee van hen steken een explosief aan. Brokstukken belanden voor het pand van de juwelier.
Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.
Politie zoekt plofkrakers juwelier met Fiat Punto
Twee gaan naar binnen, terwijl de ander op de uitkijk gaat staan. Binnen wordt het een ravage, doordat de plofkrakers vitrines vernielen. Ze grijpen verschillende juwelen.
Het alarm in de winkel gaat af en de politie rukt uit. Agenten zijn net te laat. De plofkrakers zijn twee minuten binnen geweest, de politie arriveert anderhalve minuut later.
De politie weet dankzij camera’s dat de daders reden in een donkerkleurige Fiat Punto. 
Wie meer over deze zaak weet of mogelijk sieraden te koop kreeg aangeboden wordt verzocht zich te melden. Dat kan door te bellen met de politietiplijn (0800-6070) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld daarbij het zaaknummer 2019580288.
Je mag ook dit tipformulier op de website van de politie invullen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!