Voorwaardelijke straf voor vader na mishandelen zoon in Groenlo

GROENLO - Een 40-jarige man uit Groenlo is dinsdag in de rechtbank in Zutphen veroordeeld voor het mishandelen van zijn op dat moment 11-jarige zoon. De man hoorde de rechter een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur opleggen met een proeftijd van twee jaar.

De gescheiden man had in het weekend van het voorval de zorg over zijn drie kinderen, toen deze onderling ruzie kregen. Hierop pakte de Groenloër de tablets van zijn kinderen af. Daarover ontstond onenigheid tussen de man en zijn zoon. De man schopte hem volgens de rechtbank en stuurde hem naar zijn kamer. Enkele minuten later ging de man naar boven om zijn zoon op te halen, maar zijn zoon bleef in het bovenste bed van een stapelbed liggen. De man tilde hem hardhandig uit zijn bed, waardoor zijn zoon met zijn ribben hard tegen het bedhekje kwam.

Volgens de advocaat van de 40-jarige Groenloër moest de man worden vrijgesproken omdat hij niet onrechtmatig handelde. Ook stelde de advocaat dat er geen sprake was van opzet. De rechtbank ging daar niet in mee. De mishandeling vond plaats binnen de huiselijke kring, waardoor de man zijn zoon het gevoel van veiligheid en geborgenheid ontneemt. Dit rekende de rechtbank de man aan.

Man betreurt de ontstane situatie

De 40-jarige man heeft geen strafblad en betreurt de ontstane situatie. Daarom legt de rechter de taakstraf geheel voorwaardelijk op. De man moet proberen om onenigheid tussen of met zijn kinderen in de toekomst niet op een gewelddadige manier op te lossen.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre REGIO8 Groenlo Nieuws
Deel dit artikel: