Nieuws

NEC komt heel goed weg met gelijkspel tegen Jong PSV

EINDHOVEN - NEC heeft uit tegen Jong PSV met 1-1 gelijkgespeeld. Dat was nauwelijks verdiend, want de ploeg speelde dinsdagavond lange tijd ondermaats.
NEC begon redelijk op jacht naar de derde zege op rij. Souffian El Karouani had een aardig schot en Jonathan Okita had ook een behoorlijke kans. Maar daarna verloor NEC de controle over de wedstrijd. De Nijmegenaren kwamen niet verder dan het blind wegtrappen van de bal en stonden onder constante druk. Jong PSV had echter geen zorgvuldige eindpass en bij de enige kans voor Timan stond doelman Norbert Ablas op de juiste plaats.
Foto: Omroep Gelderland
De malaise hield aan, al was er één opleving toen Elayis Tavsan na een mooie actie de paal raakte. Maar verder kwam NEC er niet aan te pas. En op slag van rust viel de verdiende openingstreffer. NEC kreeg de bal niet weg, eerst werd de paal nog geraakt en de rebound was voor Kristinsson: 1-0.

Ondermaats

Na rust miste Jonathan Okita een grote kans. NEC oogde wat feller, maar het bleef erg slordig. De enige mooie aanval kwam na een pass van Jordy Bruijn op Bart van Rooij, maar diens voorzet werd door Rangelo Janga op de vuisten van Delanghe gekopt. Aan de andere kant voorkwam Norbert Alblas de 2-0 van Salbari.
Al met al was het ondermaats wat NEC liet zien. Maar na een voorzet van Bart van Rooij raakte Janga de lat en maakte invaller Thomas Beekman de nauwelijks verdiende gelijkmaker.