Werkzaamheden aan Gaswal in centrum Doetinchem gestart

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem is maandag gestart met werkzaamheden aan de Gaswal in het centrum van de stad. De werkzaamheden zijn onderdeel van een breder plan om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken.

Zowel de Gaswal als de C. Missetstraat worden versmald en de maximum snelheid op de nieuwe weg wordt teruggebracht naar 30 km/u. Met deze maatregelen hoopt de gemeente dat auto’s, motoren en andere voertuigen een andere route door de stad gaan kiezen.

Tijdens de werkzaamheden blijft de binnenstad van Doetinchem bereikbaar voor al het verkeer, maar moet men wel rekening houden met omleidingsroutes. Het doorgaande verkeer wordt op een aantal plekken, ruim buiten de binnenstad, al verwezen naar een alternatieve route door middel van borden.

Ook wordt er gewerkt aan een stadsboulevard, die de aantrekkingskracht van Doetinchem moet verbeteren. De internationaal bekende tuinarchitect Piet Oudolf uit Hummelo wil daarbij een ‘Park of Dutch Dreams’ realiseren. Het park wordt een van de schakels in een ketting van toeristisch en ecologisch interessante projecten langs de Oude IJssel. Volgens de plannen komt er in het park ook een paviljoen met ruimte voor daghoreca.

Uiterlijk 1 december 2020 zijn de werkzaamheden aan de Gaswal klaar. De werkzaamheden aan de C. Missetstraat volgen in een later stadium.

Zie ook: Miljoenenproject moet van binnenstad Doetinchem dagje uit maken

Deel dit artikel: