Grijze en groene container minder vaak geleegd in Lochem

LOCHEM - De groene en grijze containers in Lochem worden minder vaak geleegd en inwoners gaan ongeveer zs euro per jaar meer aan afvalstoffenheffing betalen. Dat staat in het nieuwe afval- en grondstoffenplan.

De groene container wordt in de wintermaanden eens in de vier weken geleegd. De grijze container kan iedere acht weken aan de straat. De gemeente haalt de containers minder vaak op om kosten in de hand te houden. De inzameling van PMD, oud papier en de BEST-tas verandert niet. Ook de milieuparkjes en de recyclepleinen in Lochem en Zutphen blijven.

Inwoners denken mee

Afgelopen zomerperiode heeft de gemeente inwoners gevraagd mee te denken. Ruim 1000 inwoners deden dat. Het minder vaak legen van de groene container in de winter is een oplossingen waar 64 procent van de inwoners die aan het onderzoek mee deed, het mee eens is.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat steeds minder mensen gebruik maken van de chemokar. Die verdwijnt daarom uit het straatbeeld. Inwoners kunnen hun klein chemisch afval straks inleveren op industrieterrein Aalsvoort in Lochem.  

Het is voor gemeenten steeds moeilijker om de kosten voor afvalverwerking in toom te houden. De kosten voor onder meer de inzameling lopen op en de opbrengsten voor bijvoorbeeld textiel en oud papier zijn steeds lager.

De gemeenteraad van Lochem moet nog een definitief besluit nemen over de plannen. Bij een akkoord gaan de plannen volgend jaar maart in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Lochem Nieuws
Deel dit artikel: